Hvem er vi?

Lidt historie…

 

Lejre Kunstforening (stiftet den 30. september 2003) har hjemsted i Lejre Kommune og har til formål at bidrage til formidlingen af kunst og kultur. kommunenForeningen virker for sit formål ved at arrangere udstillinger, udstillingsbesøg, møder med kunstnere, foredrag og meget andet, herunder koncerter og tematisk organiserede kultureftermiddage beregnet på et større publikum.

Som et særligt attraktiv for medlemmerne står foreningen for indkøb af kunst og kunsthåndværk, som bortloddes til medlemmerne på den årlige generalforsamling.

 

Vores logo

 

LK-figurLejre Kunstforenings logo er udformet af grafikeren og maleren Juan Galan. Forlægget for figuren i midten af logoet er en sølvfigur på bare 2 centimeter og 9 gram, der viser Odin siddende på en tronstol flankeret af sine to ravne, Hugin og Munin. Sølvfiguren, der sikkert er en amulet, blev fundet under arkæologiske udgravninger ved Gl. Lejre i 2009. Den er fra omkring år 900 og er et smukt lille eksempel på nordisk kunsthåndværk i Vikingetiden. “Odin fra Lejre” er udstillet på Roskilde Museum.

 

 

Faste udstillingssteder

Foreningens udstillinger, foredrag, koncerter og generalforsamlinger afholdes vekselvis i fire centre for kulturaktivitet i Lejre Kommune:

Biblioteket i Kirke Hyllinge, Bygaden 53, 4070 Kirke Hyllinge
kirke_hyllinge_bibliotek er indrettet med udstillingsfaciliteter på 1. sal samt foredragslokale
 
Kulturhuset i Hvalsø, Skolevej 12, 4330 Hvalsø

Hvalsø Kulturhuser indrettet med en sal, der giver plads til ca 150 gæster, og væggene kalder på kunst.

 

 
Domux Felix, Bygaden 20, 4320 Lejre

domus_felix- den tidligere mejeribygning i Lejre stationsby.

Nu Kulturhus med en dejlig stor sal, som kan rumme ca 150 gæster. Velegnet til koncerter, foredrag og kunstudstillinger - det er her vi afholder Biennalen hver 2. år.

 
Osted Kulturhus, Alfarvejen 13, 4320 Lejre
osted_kulturhus- Nyt Kulturhus som indeholder lokaler af forskellig størrelse til mange slags kulturelle aktiviteter inklusive maleriudstillinger.
 

 

 

Lukket for kommentarer.