Afrika i Lejre

Afrika i Lejre

Matinéen den 8. sep. er nu UDSOLGT. Efter den 20. aug. er det desværre ikke muligt at tilmelde sig.

Program:

 • 15.30 Dørene til Felix åbnes. Der er lejlighed til at studere Rickson Zavares skulpturer, mens der drikkes kaffe. Rickson Zavare er en af Zimbabwes mest anerkendte nyere kunstnere og har udstillet i flere europæiske lande.
 • 16.oo Situationen i Zimbabwe efter Mugabe – hvor nogen faktisk ikke er helt fri for at ønske sig ham tilbage. Foredrag ved Birgitte og Christian Balslev-Olesen med indspark fra Rickson Zavare og med særlig vægt på kulturen og kunstens rolle i  det afrikanske samfund.
 • 16.50 Pause, hvor der er mulighed for at se på kunst og for at købe drikkevarer til maden.
 • 17.15 Maden serveres. Der bliver tale om afrikansk inspireret mad, men ikke mere fremmedartet, end at alle kan være med.
 • 19.00 Koncert med Miriam Mandipiras Trio. Miriam Mandipira er en sangerinde, der har specialiseret sig inden for jazz, blues, soul og gospel. Hun er født og opvokset i Zimbabwe, men har siden 2007 været bosat i Danmark. Hun har deltaget i flere album-udgivelser og vandt i 2016 prisen for Årets Danske Blues Navn ved Copenhagen Blues Festival. Hun giver to sæt med en kort pause imellem.
 • 20.45 Forventet afslutning.

 

Malerkursus med afrikansk instruktør

Efter vores stenskulpturkurs var tilrettelagt og sendt ud som et tilbud til jer, har vi fået mulighed for at kombinere det med et MALERKURSUS med kunstneren, David Chinyama, som instruktør.
Davids billeder udstilles for tiden i det afrikanske hjørne på Domus Felix, og han har flere gange samarbejdet med Rickson Zivare, hvis skulpturer også udstilles på biennalen.
Vi sagde straks ja til Davids tilbud og håber, I vil gribe denne mulighed, så vi får ”dobbeltkurset” fyldt op.

Helt konkret:
Malerkurset er for både børn på 5.- 6. klasses niveau og voksne.
Det er den 7.9. kl. 9 – 15 på Domus Felix, og det koster 125 kr. at deltage.
Tilmeldingsfrist den 1.9. til kaareskou@gmail.com eller på telefon 29260414.
Se mere på http://www.kunstilejre.dk/afrika-i-lejre/
Kursisterne skal selv medbringe lærred, pensler og farver, og det skulle være muligt at få tingene til en rimelig pris hos Søstrene Greene.

NB: Det er stadig muligt at melde sig til stenskulpturkurset.

 

Tilmeldingsfrister:

Lørdag den 7.september kl. 9 – 15 har vi stenskulpturkursus i Domus Felix Se videre på vores hjemmeside http://www.kunstilejre.dk/afrika-i-lejre/ Tilmeldingsfrist den 1.9. til Kaare R. Skou, kask@newmail.dk

Samtidig betales kursusafgiften på 125 kr. til Lejre Kunstforenings kasserer:

MobilePay: 50436 Bankoverførsel: 2403 2551 638 920

Dagen efter, søndag den 8.september indbyder vi til matiné i Domus Felix

Udstillingen af Rickson Zivaras skulpturer kan ses fra kl.15.30 Også her kan I se programmet på vores hjemmeside http://www.kunstilejre.dk/afrika-i-lejre/ Tilmeldingsfristen er den 30.august til Kaare R. Skou, kask@newmail.dk

Samtidig betales deltagerafgiften på 150 kr. til Lejre Kunstforenings kasserer:

MobilePay: 50436 Bankoverførsel: 2403 2551 638 920

 

Program for åbning af ‘Afrika i Lejre’ samt fernisering af 7. Biennale den 10. august:

 • 13.30 Dørene åbnes
 • 14.00 Lejre Kunstforenings formand, Vivi Holm, byder velkommen
 • 14.10 Kurator Erik Schwarzbart aflægger beretning
 • 14.20 Christian Balslev-Olesen fortæller om Afrika i Lejre
 • 14.30 Borgmester Carsten Rasmussen foretager den officielle åbning
 • 16.00 Dørene lukkes

Alle er velkomne til arrangementet.

Biennalen er åben:

 • Fredage klokken 16.00-19.00
 • Lørdage klokken 10.00-13.00
 • Søndage klokken 13.00-16.00

  

 

Udfordre dig selv: Prøv et nyt medie! 

Stenskulpturkursus lørdag den 7. september 9.00-15.00 

Lejre har i august og september besøg af en af Afrikas mest anerkendte skulptører, Rickson Zavare fra Zimbabwe. Rickson er ud over at være kunstner en fremragende inspirator. Han har lovet at stille sig til rådighed for en workshop lørdag den 7. september 9.00-15.00 i Domus Felix i Lejre.

Zimbabwe betyder på et af Afrikas mange sprog ’Stenenes land’. Zimbabwe rummer alt fra de hårdeste ædelstene til bløde stenarter, vi slet ikke kender til. I maj landede en container fyldt med hans kunst – og med bløde sten i Fredericia. Det er disse bløde sten, du kan få lejlighed til at arbejde med.

Workshoppen er egentlig tilrettelagt for børn fra 5.-6. klasse med eller uden deres forældre, men da Kunstforeningen har haft forespørgsler fra andre vokse, har vi den aftale med Rickson, at de også kan deltage. Hans instruktioner og hans inspiration vil blive genfortalt på dansk af Erik Schwarzbart fra Musicon i Roskilde.

Fat noget gammelt værktøj: en skruetrækker, et stemmejern der for længst er blevet sløvt, en fil, noget sandpapir af forskellig kornstørrelse – hvad du nu har for hånden og snyd ikke dig selv for at prøve kræfter med et nyt medie. Rickson har også selv nogle redskaber med.

Pris: kr. 125,- pr. deltager.

Der er plads til et begrænset antal deltagere, og workshoppen fyldes op efter først-til-mølle princippet, så meld dig (og dine børn/børnebørn) til dette usædvanlige tilbud allerede nu på kaareskou@gmail.com eller telefon 29260414. Tilmeldingsfrist den 1.9. 

  

◊◊◊◊◊

 AFRIKA I LEJRE

Matiné med fokus på det sydlige Afrika søndag den 8. september 2019 

– kunst – foredrag- spisning – koncert

Du kan allerede nu bestille billetter til afslutningen på projektet Afrika i Lejre, som kunstforeningen har været en aktiv deltager i. Der er tale om en eftermiddag/aften, hvor man virkelig får et indtryk af, at kunst i Afrika er andet og mere end sorte damer med en kurv på hovedet, snittet i en fremmeartet træsort.

Da der er et begrænset deltagerantal vil Domus Felix i Lejre blive fyldt op efter først-til-mølle princippet, så skab plads til denne Lejre-begivenhed i din kalender. Tilmelding til kaareskou@gmail.com eller 29260414 allerede fra i dag og frem til 30. aug.

Pris: 150,- kroner. Beløbet dækker kaffe, middag (én ret) men ikke drikkevarer.

 

Lukket for kommentarer.