Nyhedsbreve 2017

 

Kunsten som livsnerve

Lejre Kunstforening præsenterer ny udstilling på rådhuset i Allerslev, hvor Aase Frimodt Jensen og Alan Hauge udstiller

 

Lejre Kunstforening udstilling på rådhuset i Allerslev giver indblik i to vidt forskellige kunstneres verden: Aase Frimodt Jensen arbejder med granit og gnejs som naturens forunderlige urmateriale, fordi stenene rummer historien om tilblivelse og udvikling, mens vores anden kunstner, Alan Hauge, om sig selv siger, at ”jeg leger med billeder lige fra de rent fotografiske til de rent digitale værker”. 

Om begge kunstnere kan det siges, at skabelsesprocessen og dermed legen med materialet, med det visuelle, opleves som en livsnerve.

Aase Frimodt Jensen fortæller, at hun bor midt i naturen ved skov og mark og glæder sig hver dag over årstidernes skiften.
Efter vinterens mørke og kolde tid vågner væksternes livskraft ganske langsomt frem igen og byder på de smukkeste skud, på knopper og blade. Den kolde, hårde sten bliver tilsvarende i hendes hænder forvandlet til en blød, livgivende form.
Men foråret lokker også dyr frem, som giver inspiration til skulpturelle ænder, fisk, tudser, spurve, – ja, endog eksotiske dyr som leguaner, elefanter og flodheste. ”Roskilde Oplevelseshavn” har her valgt at lade Aase Frimodt Jensens sæler ligge i vandkanten sammen med hendes ænder, der nærmest svømmer rundt, når vandet står i den rigtige højde i havnebassinet.

Hos Alan Hauge er udtrykket bl.a. lagt i malerier, der kan være fremstillet på papir, pap, lærred eller andet egnet underlag og ofte i kombination med strukturelelementer, papirklip, stregtegninger og måske med enkelte tekstudsnit lagt ind.
Malerierne er abstrakte, og alligevel skubber de ofte til fantasien og får den til at digte en lille historie. Legen med underlag, komposition, skygger og farver er drivkraften i hans værker, hvor kun fantasien sætter grænsen for det billede og den historie, der formidles.
Alan Hauge udtrykker essensen i sin kunst og dens dynamik i kombination med sit eget engagement ved at bruge billedsprogsudtrykket ”livsnerve”, – den menneskelige urkraft, som skaber ud fra det materiale, der er i hænderne.

Og derved hænger udstillingen trods værkernes forskellighed sammen.
Der ligger en drift til at udnytte sit materiale og til at lade det ufærdige værks ”natur” blive et medskabende element, som det så gælder for kunstneren om at udfri.

Udstillingen er kommet i stand som et led i det samarbejde, Lejre Kunstforening har med Lejre Kommune om udstillinger på rådhuset i Allerslev. Der er fernisering torsdag den 30.11. fra kl. 16 – 17, og værkerne kan opleves frem til den 11. januar.

Vivi Holm

 

 

—–

Bestyrelsen og Bramsnæs og Skibby aftenskoler arrangerer foredrag:

Tirsdag den 7. november 2018 kl. 19-21.30 i Domus Felix

Mere end blot H. C. Andersen tegninger

I dette intense foredrag vil du komme helt ind bag kunstneren Kasper Købkes prisbelønnede H.C.Andersen-tegninger.

Købke har i 2016 vundet Klods-Hans Prisen for hans H.C.Andersen eventyrbog, hvor han har inkorporeret omkring 1000 referencer til bl.a. H.C.Andersens liv, virke og samtid, gennem sine i alt 67 minutiøse tegninger.

Henover 5.000 tegnetimer på kun 13 måneder har Købke skabt en eventyrbog der henvender sig både til børn, voksne og eksperter.

Købke er gennem hele bogen tro mod H.C.Andersens fantastiske eventyr – så uanset alder vil du altid kunne opdage en ny detalje eller en ny biografisk reference i Købkes tegninger.

Købke har filmet hver en tegnetime henover de 13 måneder, så på en og samme tid vil du få et helt unikt indblik i skabelsen af den verdensberømte digters eventyr gennem Købkes blyant, samtidig med, at du på tætteste hold vil opleve det fyiske forfald, og det ekstreme afsavn til omverdenen som Købke gennemgik.

Det til trods påstår Købke den dag i dag, at han hele vejen igennem var 100% mentalt til stede i sine H.C.Andersen-tegninger – men kan det nu helt passe?

—–

 

NYHEDSBREV JULI 2017

HER KAN DU LÆSE OM

  • En sensommertur for medlemmer til Odsherred i oktober
  • Den 6. biennale i august

SENSOMMERTUREN LØRDAG 7. OKTOBER GÅR TIL ODSHERRED

På turen skal vi besøge Odsherred Kunstmuseum i Asnæs, 

Galleri 3G i Gelstrup og Tuse Næs Kunsthåndværk i Uglerup.

 

HVAD SKAL VI SE?
Odsherred Kunstmuseum skal vi se udstillingen ”Stærke blikke og milde øjekast”. Udstillingen har fokus på de kvindelige Odsherred malere og deres mænd. De kvindelige kunstnere er bl.a. Ellen Krause, Helga Klitbæk, Birthe Bovin og Ingrid Wichmann.

Læs mere om udstillingen og museet på www.vestmuseum.dk

Galleri 3G er et uhøjtideligt, stemningsfuldt og hyggeligt galleri. Vi får her et særligt indblik i fremstilling af glaskunst fortalt af Michael Kofod, og derudover går vi på opdagelse i galleriets store lager af kunstgenstande. Læs mere på www.galleri-3g.dk

I Tuse Næs Kunsthåndværk findes både café og butik. I butikken sælges foruden kunstværker også bl.a. tøj, sko, tasker og smykker. Der vises en særudstilling med
Berit Othmans billeder. Læs mere på www.tusenaes-kunsthaandvaerk.dk

PRAKTISKE OPLYSNINGER
Turen foregår i private biler. Ønsker du samkørsel, er du velkommen til at kontakte Vivi eller Mogens og høre, hvem der ellers deltager i turen.

Vi mødes kl. 10.45 foran Odsherred Kunstmuseum, Rødhøj 11, 4550 Asnæs.
Her har vi bestilt en guide, der viser os rundt på museet fra kl. 11.00 og ca. en time frem. Derefter nyder vi vores medbragte frokost og drikkevarer i museets have. Hvis vejret er dårligt, har vi en plan B klar. Så langt tiden rækker, vil der være mulighed for individuelt at slå et smut forbi Huset i Asnæs (få minutters gang), hvor der er udstilling med lokale kunstnere.
Fra Asnæs kører vi mod nordøst gennem byerne Vig og Egebjerg til byen Gelstrup, hvor Galleri 3G ligger. Efter galleribesøget kører vi videre sydpå over Sidinge Fjord dæm-
ningen ud på Tuse Næs til byen Uglerup, hvor Tuse Næs Kunsthåndværk ligger. Butikken lukker kl. 17.00. Der vil være mulighed for at ”hoppe af” turen efter besøget i Galleri 3G ca. kl. 15.30, hvis man måske skal nå andre aftaler lørdag aften.

TILMELDING OG BETALING
Tilmeldingsfristen
til turen er senest den 23. september, enten til Vivi på e-mail vh@pigespejder.dk eller til Mogens, e-mail mp@snegom.com eller mobil 4012 7280.

Prisen er 120 kr. pr. deltager. Indbetal venligst beløbet til kunstforeningens konto
reg. 2403 kt. 2551638920 (husk navn) samtidig med tilmeldingen. MobilePay på nummeret 50436 med angivelse af navn kan også anvendes.
Dette beløb dækker entré og omvisning på Odsherred Kunstmuseum, samt eftermiddagskaffe i Galleri 3G. Hertil kommer, at man naturligvis individuelt skal dække transporten i private biler.

  1. BIENNALE

I nyhedsbrevet i maj måned kunne du dels læse en fyldig beskrivelse af biennalens historie, og dels om årets biennale, der er den 6. i rækken. Især for de udøvende medlemmer repeterer jeg her, hvordan man kan deltage i biennalen.  

Man tilmelder sig ved personligt at møde op i Domus Felix i Lejre enten søndag den
30. juli kl. 15-18 eller mandag den 31. juli kl. 16-19. Det er i orden at sende en stedfortræder, hvis man ikke selv kan komme på et af de nævnte tidspunkter.
Ved tilmeldingen har man mulighed for at indlevere op til fire selvudførte værker.
Ved indleveringen udfyldes en oplysningsseddel med medlemmets persondata, herunder evt. mobilepay, samt oplysning om titel og pris på hvert kunstværk.
Et værk, der ikke er til salg, kan også indleveres.
Der opkræves en udstillingsafgift på 150 kr., uanset antallet af indleverede værker. Afgiften betales kontant ved indleveringen og dækker omkostningerne i forbindelse med biennalens afholdelse, dvs. til lokaleleje, materialer til opsætning af udstillingen,
fremstilling af plakat og udstillingskatalog samt til ferniseringen. 

UDSTILLINGENS TILRETTELÆGGELSE
Blandt de indlevererede kunstværker sammensætter kuratorerne udstillingen således, at ethvert medlem, der har indleveret værker, er sikret, at minimum to af værkerne er med på udstillingen. Kuratorernes valg af værker og udstillingens sammensætning kan ikke ankes til bestyrelsen. Bestyrelsen har i år valgt kunstnerne Ulla Borck og Henrik Høyer fra Smidstrup som kuratorer.

Der kan sælges kunstværker fra biennalen. Kunstnerne fastsætter selv priserne, og et salg er kunstforeningen og Domus Felix uvedkommende.
NB! Solgte værker må først fjernes, når udstillingen er slut.

ÅBNINGSDAGEN ER LØRDAG DEN 5. AUGUST
Biennalen åbner med et arrangement lørdag den 5. august kl. 11-13. Bestyrelsen arrangerer åbningen, og sørger for meddelelser til lokalpressen samt annoncering på foreningens hjemmeside og Facebook. Udstillerne er velkomne til også selv at annoncere udstillingen samt invitere familie og venner til ferniseringen. Der er naturligvis gratis adgang til åbningen.

ÅBNINGSTIDEN
På åbningsdagen er udstillingen åben til kl. 15. Derefter er udstillingen igen åben for besøgende søndag den 6. august kl. 13-16 samt de følgende tre weekender:

fredage kl. 16-19, lørdage kl. 10-16 og søndage kl. 13-16.
Sidste åbningsdag er søndag den 27. august. Alle dage er der gratis adgang.

KUSTODER
I åbningstiden er udstillingen bemandet med kustoder. Alle medlemmer af foreningen kan melde sig som kustode. Vagterne opdeles i moduler á 3 timer. Der er således i alt

14 moduler at fordele. Det er bedst med to kustoder i hvert modul, så de også kan holde hinanden med selskab! Det betyder, at der optimalt er brug for 28 kustodevagter. Man må gerne tilmelde sig flere moduler.
Tilmelding som kustode til Mogens på mobil 4012 7280 eller mp@snegom.com

BIENNALEN SLUTTER DEN 27. AUGUST / AFHENTNING AF KUNSTVÆRKER
Sidste åbningsdag er søndag den 27. august. Når udstillingen slutter kl. 16, skal alle udstillere hente egne værker.

Afhentningen kan også ske mandag den 28. august mellem kl. 16 og 18.
Denne dag kl. 18 forventes alle de udstillede kunstværker at være afhentet.

God sommer!
Venlig hilsen Mogens.

—–

LEJRE KUNSTFORENING, NYHEDSBREV MAJ 2017

 

INVITATION TIL AT DELTAGE I FORENINGENS 6. BIENNALE

  • Biennalens historie
  • Hvor og hvornår biennalen finder sted
  • Hvornår og hvordan man tilmelder sig
  • Åbningsdagen
  • Åbningstiderne
  • Hvornår biennalen slutter
  • Fællesplakat

BIENNALENS HISTORIE

Kunstforeningen arrangerede den første biennale i 2007. Siden er den afholdt hvert 2. år, så her i 2017 er vi nået til den 6. i rækken. Biennalen holdes i august og strækker sig over tre ugers udstillingsperiode. Enhver udøvende kunstner, der har tegnet medlemskab af kunstforeningen, kan deltage i biennalen, og antallet af udstillere plejer at ligge mellem 30-40 personer.

 

HVOR OG HVORNÅR FINDER BIENNALEN STED

Biennalen finder sted i Kulturhuset Domus Felix i Lejre. Udstillingsområdet er foyeren og salen. Vi råder over både vægge og gulv. Derfor er tre-dimensionale kunstværker også meget velkomne. Biennalen åbner lørdag den 5. august, og sidste åbningsdag er søndag den 27. august.

 

HVORNÅR OG HVORDAN TILMELDER MAN SIG

Man tilmelder sig ved personligt at møde op i Domus Felix enten søndag den 30. juli kl. 15-18 eller mandag den 31. juli kl. 16-19. Det er i orden at sende en stedfortræder, hvis ikke man selv har mulighed for at møde op på de nævnte tidspunkter. Ved tilmeldingen har man mulighed for at indlevere op til fire selvudførte værker. Ved indleveringen udfyldes en oplysningsseddel med medlemmets persondata, herunder evt. mobilpay, samt oplysning om titel og pris på hvert kunstværk. Et værk, der ikke er til salg kan også indleveres. Der opkræves en udstillingsafgift på 150 kr., uanset antallet af indleverede værker. Afgiften betales kontant ved indleveringen og dækker omkostningerne i forbindelse med biennalens afholdelse, dvs. omkostninger til lokaleleje, materialekøb i forbindelse med opsætningen af udstillingen, plakatfremstilling, fremstilling af udstillingskatalog og fernisering.

Blandt de indlevererede kunstværker sammensætter kuratorerne udstillingen således, at ethvert medlem, der har indleveret værker, er sikret, at minimum to af værkerne er med på udstillingen. Kuratorernes valg af værker og udstillingens sammensætning kan ikke ankes til bestyrelsen. Bestyrelsen har i år valgt kunstnerne Ulla Borck og Henrik Høyer som kuratorer.

Der kan sælges kunstværker fra biennalen. Kunstnerne fastsætter selv priserne, og et salg er kunstforeningen og Domus Felix uvedkommende. Solgte værker må først fjernes, når udstillingen er slut.

 

ÅBNINGSDAGEN

Biennalen åbner med et arrangement lørdag den 5. august kl. 11-13. Bestyrelsen arrangerer åbningen, og sørger for meddelelser til lokalpressen, samt annoncering på foreningens hjemmeside og facebook. Udstillerne er velkommen til også selv at annoncere udstillingen samt invitere familie og venner til ferniseringen. Der er naturligvis gratis adgang til åbningen.

 

ÅBNINGSTIDEN

På åbningsdagen er udstillingen åben til kl. 15. Derefter er udstillingen igen åben for besøgende søndag den 6. august kl. 13-16 samt de følgende tre weekender: fredag kl. 16-19, lørdag kl. 10-16 og søndag kl. 13-16. Sidste åbningsdag er søndag den 27. august. Alle dage er der gratis adgang.

I åbningstiden er udstillingen bemandet med kustoder. Alle medlemmer af foreningen kan tilmelde sig som kustode. Vagterne opdeles i moduler á 3 timer. Der er således i alt 14 moduler at fordele, og det er bedst med to kustoder i hvert modul, så de også kan holde hinanden med selskab. Dvs. der skal optimalt bruges 28 kustodevagter. Man må gerne tilmelde sig flere moduler. Tilmelding som kustode modtages allerede nu og det skal ske til Mogens Petersen, mobil 4012 7280 eller mp@snegom.com

 

HVORNÅR SLUTTER BEINNALEN

Sidste åbningsdag er søndag den 27. august. Når udstillingen slutter kl. 16, skal man hente sine udstillede værker. Afhentningen kan også ske mandag den 28. august kl. 16-18. Denne dag kl. 18 forventes alle de udstillede kunstværker at være afhentet.

 

FÆLLESPLAKAT

Vi fremstiller en fællesplakat for den 6. biennalen. Hvis du påtænker, at deltage i biennalen, må du meget gerne sende os en fil med et foto af et kunstværk, som du forventer at indlevere. Blandt de modtagne filer, udvælger Ove, der er vores plakat-mand, billeder til en collage, der vil pryde den fælles udstillingsplakat. Send filen til Ove, hoirupp@gmail.com senest den 31. maj. Din indsendte fil gælder ikke som en tilmelding til den 6. biennale.

Hilsen Mogens 

—–

Udstilling på Allerslev Rådhus

Når naturen fanges ind i en abstrakt genkendelighed ……….

Sonja Hansen, Joe Pearson og Søren Larsen udstiller på rådhuset i Allerslev

Det er Lejre Kunstforening, som står bag, når tre af vores lokale kunstnere udstiller deres værker på rådhuset i Allerslev med fernisering første torsdag i maj og en udstillingsperiode tre måneder frem. Alle tre kunstnere er dybt forankrede i naturen. Både Sonja Hansen og Søren Larsen henter stor inspiration til deres billeder i naturen, hvor de gerne færdes for bl.a. at samle indtryk, der så genkaldes og fæstnes på lærredet. Ofte er det naturens farver og specielt årstidens nuancer, som kommer til at præge billederne, men det kan også være det skiftende lys, som vi oplever hen over dagens og aftenens timer. Joe Pearson har et andet og mere personligt og nært forhold til naturen, hvor han som barn klatrede rundt i de krogede træer, og hvor de visuelle og betagende indtryk af træernes krogede gevækster og grene fulgte ham årene igennem, indtil de blev forløst i en kunstnerisk proces. Her bliver de enkelte træsorters strukturelle egenart omsat til bl.a. skåle og vaser, som hver især fremhæver den enkelte træsorts struktur og farvespil.

De to billedkunstnere er vidt forskellige i deres udtryksform, men begge ser de deres kunst som præget af en ”abstrakt genkendelighed”. Mennesker og specielt kvinder træder ud af billedernes farvesymfoni og kommer os i møde i nogle af billederne, hvor det ved andre er os som beskuere, der får et indblik i kvindens private verden. Som beskuer kan man måske have samme intense oplevelse ved at se (og føle på) Joe Pearsons trædrejerkunst, men her er det naturen selv, som har skabt linjerne og farvetegningerne, der giver beskueren associationer mod en forunderlig naturverden, som kunstneren åbner for ved at vælge værkets form. Øjet drages, og man standser spontant op ved det enkelte værk og får lyst til lige at kigge lidt mere ind i billedet eller på linjerne i det skulpturelt udnyttede træ.

Det bliver der mulighed for ved ferniseringen torsdag den 4.maj kl. 16 – 17 på rådhuset i Allerslev. Værkerne er udstillet i 3 måneder, og enkelte andre af Søren Larsens billeder kan tillige ses på rådhuset i Hvalsø (ved Borgerservice) med skiftende mini-udstillinger hen over året.

Vivi Holm

Lejre Kunstforening

Søren Larsen                                  Joe Pearson                                                         Sonja Hansen

 

—–

LEJRE KUNSTFORENING, NYHEDSBREV MARTS 2017
HER KAN DU LÆSE OM ▪ Causeriet ’Rampelys’ med Finn Storgaard ▪ Udstillingen ’Naturens lys’ med Finn Richardt ▪ Udstillingen i april og kvartalsudstillingerne ▪ 6. Biennale ▪ Nyt logo ▪ Bestyrelsens konstituering
CAUSERI MED SKUESPILLEREN FINN STORGAARD
På kunstscenen er Finn Storgaard kendt for sine vægskulpturer. Det begyndte med at hans kone Lotte Horne, der selv er kunstner, købte nogle skiferplader og en dukke til senere brug. Disse materialer lå gemt hen i lang tid, indtil Finn for fire år siden begyndte at arbejde med materialerne og finde andre ting, forme ting, der kunne bruges til at fortælle en historie. Finn er også kendt som skribent og kunstanmelder i Kunstavisen.
Med det aktuelle arrangement har bestyrelsen ladet sig inspirere af Lejre Kulturdage, der i år gennemføres under mottoet ’Lyset’, og aftalt med Finn Storgaard, at han skal causere over emnet ’Rampelys’.
Det underholdende causeri tager sin begyndelse på Det Kongelige Teater og alle de originaler, der havde deres gang på teatret: Poul Reumert, John Price, Elit Pio, Elith Foss, Olaf Ussing, Jørgen Reenberg og Ghita Nørby m.fl. Finn Storgaard fortæller de anekdoter, han endnu husker tydeligt, og fortællingen fortsætter over til TV-serierne ’Huset på Christianshavn’, ’Matador’ og ’Strisser på Samsø’. Publikum oplever morskab og vil undervejs kunne stille de spørgsmål, som de brændende ønsker at få svar på.
Arrangementet finder sted søndag den 26. marts kl. 15.00 i Domus Felix. Billetprisen er 75 kr. I prisen er inkluderet en pauseforfriskning. Der bliver mulighed for at købe billetter i forsalg. Læs mere herom i lokalpressen. Resterende billetter sælges på dagen fra kl. 14.30 i Domus Felix. Læs mere på www.kunstilejre.dk eller kontakt bestyrelsesmedlem Jytte Saugmann, tlf. 4640 0334.
UDSTILLINGEN ’NATURENS LYS’ MED FINN RICHARDT
Udstillingen vises under Lejre Kulturdage 2017’s motto: Lyset.
Maleren Finn Richardt henter sine motiver fra naturens lys. Han arbejder på grænsen mellem kunstværket som billede og virkeligheden, som den ser ud. Han er uddannet på Kunstakademiet i perioden 1979-1985, og har modtaget midler fra Gerhard Hennings og Henry Heerups fonde. Hans billeder er bl.a. solgt til Ny Carlsbergfonden og Statens Kunstfond.
Udstillingen er sponseret af ejendomsmægler Home. Den kan ses fra den 5. marts til 26. marts, når der foregår arrangementer i Domus Felix, hvortil der er offentlig adgang.
Yderligere oplysninger om udstillingen gives af Mogens, e-mail: mp@snegom.com
UDSTILLING I APRIL OG KVARTALSUDSTILLINGER
Årets første ordinære udstilling, der blev vist i Hvalsø Kulturhus, er nu afsluttet. Den næste ordinære udstilling er med kunstneren Søren Andersen. Den finder sted i perioden fra den 29. april til den 27. maj, og foregår i Kirke Såby Gamle Skole, vis-a-vis Kr. Såby kirke. Ferniseringen er lørdag den 29. april, hvor man som medlem kan deltage i lodtrækningen af et mindre værk udført af den udstillende kunstner. Efter ferniseringen kan udstillingen ses, når der foregår offentlige arrangementer i huset.
En nærmere omtale af kunstneren og hans værker udsendes som en e-mail til medlemmerne og kan også læses på foreningens hjemmeside www.kunstilejre.dk
Foreningens kvartalsudstillinger i lægehuse, ældrecentre og rådhuse er fuldt ud booket i resten af 2017, men interesserede kunstnere, der ønsker at udstille i 2018 er velkomne til at henvende sig til Vivi, e-mail: vh@pigespejder.dk eller Flemming, e-mail: fljvedfjorden@gmail.com
6. BIENNALE
Ulige årstal er ensbetydende med biennale-år. Kunstforeningen afholdt den første biennale i 2007. Den holdes hvert 2. år, så nu er vi nået til den 6. i rækken. Biennalen holdes i august i Domus Felix i Lejre og strækker sig over fire ugers udstillingsperiode. Enhver, der har tegnet medlemskab af kunstforeningen, kan deltage. Man kan indlevere op til fire selvudførte værker, og heraf er man sikret, at minimum to af værkerne er med på udstillingen.
Indleveringen sker den 30. og 31. juli, og samtidig betales et gebyr på 150 kr. Dette gebyr dækker biennalens omkostninger til lejeudgift, plakatfremstilling, fremstilling af udstillingskatalog samt servering ved ferniseringen, der finder sted lørdag den 5. august. Udstillingen vil være åben for besøgende fredag-lørdag-søndag i i alt 12 dage og slutter den 27. august.

Der kan sælges kunstværker fra biennalen. Kunstnerne fastsætter selv priserne, og et salg er kunstforeningen og Domus Felix uvedkommende. Der sendes et særligt nyhedsbrev ud i april måned med invitation til at deltage, og med detaljerede praktiske oplysninger. Indlevering den 30. – 31. juli. Fernisering den 5. august. Biennalen slutter den 27. august.
DET NYE LOGO

Foreningens har siden starten i 2003 og frem til i år haft to logoer. Det første logo blev udskiftet efter ca. syv år. Nu er der gået endnu syv år, og der opstod i bestyrelsen en slags ’nødvendighedens lov’ om et behov for igen at skifte logo. Bestyrelsesmedlem Ulrick Møller, der har tegnet det nye logo, præsenterede det på generalforsamlingen med følgende ord:
’Det nye logo er en videreudvikling og forenkling af formsproget i forhold til det gamle logo. De to ravne, Hugin og Munin, sidder på Odins skuldre. Hver morgen flyver de ud og bringer nyt fra både menneskers og gudernes verden tilbage til Odin. Hugin betyder på oldnordisk tanken og Munin betyder mindet. Lejre Kunstforening vil også gerne bringe nyt fra kunstens verden og via udstillinger give muligheder for at reflektere over de forskellige værker.’
Det nye logo optrådte for første gang på de bogmærker, som bestyrelsen har fået fremstillet. Bogmærkerne var lagt frem på generalforsamlingen og er bl.a. fordelt på bibliotekerne og udstillingsstederne.
BESTYRELSENS KONSTITUERING
På generalforsamlingen den 8. februar genvalgtes Vivi, Flemming og Mogens til bestyrelsen, der desuden består af Karin, Jytte, Eva og Ulrick. Endvidere blev Inger genvalgt som 1. suppleant og som ny 2. suppleant blev Anna valgt. Bestyrelsen har den 15. februar konstitueret sig med Mogens som formand, Vivi som næstformand, Flemming som kasserer og Karin som sekretær. Vi har valgt et udstillingsudvalg bestående af Jytte, Eva og Inger, der skal udvælge kunstnere til de ordinære udstillinger i 2018. Udvalgets indstilling skal godkendes af bestyrelsen.
Venlig hilsen Mogens.

Lukket for kommentarer