Kunst og glade stunder

Fotos fra gode øjeblikke i foreningens historie

 

Afrikanske Billeder, udstilling på Rådhuset i Allerslev med fernisering den 6. feb. 2020. Fru Balslev-Olesen fortæller om udstillingen, der var arrangeret i samarbejde med af parret Balslev-Olesen.

—–

Den 27. jan. 2020 afholdtes ordinær generalforsamling i Hvalsø Kulturhus… ikke i snestorm som ved en tidligere GF, men i næsten forårstemperaturer. Ca 40 medlemmer var mødt op. Bestyrelsen fik valgt 3 nye medlemmer/suppleanter.

Efter det lækre ostebord, som kunne nydes i pausen, blev der trukket lod om den kunst, der blev indkøbt i 2019. Nogle gik glade hjem med et kunstværk.

—–

Afrika i Lejre

Der var fuldt hus ved Matinéen den 8. sep. 2019 i Domus Felix. Under overskriften “Afrika i Lejre” afholdtes dette totalarrangement, hvor Birgitte og Chr. Balslev-Olesen sammen med de to gæster, Rickson Zavare og David Chinyama førte os gennem kunstens vilkår i Zimbabwe. Herefter kunne  man nyde forskellige afrikanske kunstneres skulpturer og Davids malerier inden serveringen af en afrikansk inspireret ret tilberedt af Kogekone de Luxe fra Tølløse. Aftenen blev rundet af af en forrygende koncert af Miriam Mandipiras trio.

—–

Der udvistes stor kreativitet under skulptur- og male workshoppen med Rickson og David den 7. sep. 2019 i Domus Felix. Store børn og voksne nød godt af de to afrikanske inspiratorer.

—–

Fernisering af den 7. medlemsbiennale samt åbning af “Afrika i Lejre” fandt sted den 10. aug. i Domus Felix.

Lejre Kunstforenings formand Vivi Holm bød velkommen, hvorefter kurator på biennaleudstillingen Erik Schwarzbart fortalte om udstillingen.
Medarrangør Christian Balslev-Olesen fortalte om Afrika i Lejre, og borgmester Carsten Rasmussen foretog den officielle åbning.

28 medlemmer valgte at deltage i Biennalen, som var en meget fin og alsidig udstilling.

 

—–

Forrygende fernisering af Tine Refsgaards udstilling “Improvisationer” på Rådhuset i Allerslev 23. maj 2019. Tine havde medbragt sit eget kor Visible Voices, der sang dejlige sange. Bagefter viste Tine rundt og satte ord på sine billeder. Sjældent har der været så mange deltagere til en fernisering. Dejlig oplevelse!

        

—–

Desværre kunne Aage Engelbert pga sygdom ikke selv deltage ved sin fernisering 14. marts 2019 på Allerslev Rådhus. Henved 50 begejstrede gæster hyggede sig med Aages mange glade og  farverige malerier.

  

 

—–

Erling Jehrbo viste sine smukke skulpturer og malerier på Biblioteket i Kirke Hyllinge i marts måned 2019

—–

Ved den meget velbesøgte fernisering i Domus Felix den 3. marts 2019 kunne der foruden de tre kunstneres billeder opleve musik og god stemning.
De tre udstillende kunstnere var Allan Borring, Frederik Stadsager Larsen og Annemarie König Poulsen.

—–

Generalforsamling den 27. feb. 2019 blev afholdt på Østergaard i Lille Karleby i det smukkeste forårsvejr trods datoen. Mødet foregik i god ro og orden med Per Saugmann som dirigent. Tre bestyrelsesnedlemmer bidrog med hver en skøn kage, der blev solgt i caféen sammen med kaffe, vin og vand. 31 fremmødte deltog derefter i lodtrækningen, og 16 kunne gå glade hjem med hver et værk.

—–

“Rejsehatten” er navnet på Jette Tofte Bøndergaard og Rolf Andreasens udstilling på Lejre Rådhus.

Fernisering 6. dec 2018 med Rådhuset som vært. Trine Lindhardt og Flemming Jensen bød velkommen, og kunstnerparret fortalte gennem hele udstillingen om deres kunst og overvejelser i maleprocessen.

        

—–

Dagbladet skriver efter arrangementet:

—–

Kunstnergruppen Exantis ferniserede gruppens udstilling 30. okt. 2018 i Domus Felix med ca. 35 tilstedeværende.
Silvia og Aron fra musikskolen bidrog til en fin stemning med nogle af deres numre.

        

—–

Svensk Matiné i Domus Felix søndag d. 7. oktober kl. 16.00.

Matineen inderholdt billedforedrag ved lektor emeritus Asger Thomsen om ”Højdepunkter i nyere svensk billedkunst”, servering af en typisk svensk ret, koncert med operasanger og sopran Cecilia Lindwall og pianist og organist Knud Rasmussen og under spisningen underholdt harmonikavirtuosen Niels Sømand med svenske viser og svensk populær musik.
En helstøbt og spændende matiné!

 

—–

Ta’ med på besøg til kunstværker i din ”baghave” eller i din lokale by, lød indbydelsen fra Mogens Petersen.

Heldagstur søndag den 9. september. På turen besøgte vi ca. 15 kunstværker i de offentlige rum og gravsteder for kulturpersoner, der alle ligger i Lejre Kommune.

—–

Den 6. sep. 2018 var arrangeret en kør-selv-udflugt til L.A.Rings hus på Sct. Jørgensbjerg.

Det var en rigtig interessant aften med en dygtig og levende fortæller. Besøg i huset med oplæg og derefter byvandring med udpegning af Rings motiver.

—–

Fernisering med Lone Holdes billeder i Domus Felix den 31. aug. 2018

—–

Mette Lorenzen fra Lejre viste sine spændende portrætter på udstillingen på Rådhuset i Allerslev. En snes gæster mødte op til ferniseringen den 16. aug. Mette portrætterer ud fra både model (billede) og fiktive personer.

—–

Den 4. aug. 2018 ferniseredes Lotte Hornes udstilling i Domus Felix. Det var en fin og hyggelig fernisering med ca. 25 deltagere.

          

—–

Ved ferniseringen af Aum Genesis‘s fællesudstilling den 9. juni 2018 på Rådhuset i Allerslev kunne en snes besøgende høre Margit Neumann Thomsen fortælle engageret om gruppens arbejde indenfor meditation og esoteriske billeder. Formand Vivi annoncerede udstillingen.

—–

Udstilling med Charlotte Hjelholts skønne farveunivers blev ferniseret den 3. maj på Rådhuset i Allerslev. Jytte Saugmann bød velkommen til Charlotte og til den gruppe medlemmer, der var mødt op. Her kunne man desuden høre Charlotte fortælle om sin kunst. Der blev indkøbt 2 værker til udlodning efter GF i 2019, og Karen Margrethe Johnsen var heldig at vinde et mindre værk udloddet blandt de fremmødte medlemmer.

—–

Fernisering den 26. april 2018 til udstillingen med Gunnar Nielsens malerier og grafiske værker havde ca. 40 besøgende. Mogens Petersen var kurator på den fine udstilling i Domus Felix.

—–

Tegnekursus. Den 14. april havde ca. 40 tegneglade børn og voksne en herlig dag i Domus Felix. Tegner Kasper Købke inspirerede deltagerne til at tegne en eventyrlig H.C.Andersen tegning.

Der var 41 deltagere – langt over vores forventning. Der var vist stort set lige mange deltagere fra Lejre billedskole og Lejre kunstforening. Dagen fløj af sted med eventyrfortælling -Klods Hans af Hans Christian Andersen og tegning, hvor fantasien virkelig blev sat på prøve. Kasper kunne rigtig lære fra sig af forskellige tekniker.
Det så ud til, at især børnene slugte alt hvad Kasper fortalte dem. I løbet af dagen blev tegningerne hængt op og det endte med en fantastisk udstilling.

—–

Vores Kunst i Lejre Kommune – heldagstur søndag den 8. april (under Lejre Kulturdage).
Hvor heldig kan man være… Solen skinnede varmt og forårsagtigt.
Mogens Petersen viste rundt til kommunens kunst i det offentlige rum, hvor han på turen øste af sin store viden på kunstfeltet.

—–

Generalforsamling afholdt 1. marts 2018 med en pibende kold vind udenfor.

GF afholdtes i Domus Felix, hvor den nye formand Vivi Holm på erfaren vis førte os gennem dagens dagsorden med Kaare R. Skou som dirigent.
Efter selve generalforsamlingen kunne man forfriske sig med hjemmebag og kaffe eller vin fra baren og en hyggelig snak med venner og bekendte.
Ca. en trediedel af medlemskaren havde trodset kulden og var mødt op. 

Aftenens spændende højdepunkt var lodtrækningen af de 18 gevinster, der var erhvervet i løbet af 2017. De kan stadig ses under fanebladet ‘Kunst’

—–

Den 1. feb. 2018 ferniseredes Torben Nielsens udstilling på Kirke Hyllinge Bibliotek. Torben laver charmerende keramiske skulpturer.

Samtidig kunne man se eller gense Poul Ørsted Pedersens skitser ophængt på Biblioteket.

—–

“Hvad gør kunst på hospitaler?” Udflugt til KØS, ‘Museum for kunst i det offentlige rum’ i Køge med rundvisning den 4. feb. 2018 

—–

Fernisering af udstillingen KUNST er KUNST fandt sted 18. jan. 2018 på Rådhuset i Allerslev.

Op mod 30 glade besøgende var med til at gøre ferniseringen til en hyggelig time. Efter at Trine Lindhardt havde budt velkommen og Vivi Holm havde causeret  om kunsten, fortalte Ulla Borck og Henrik Høyer begge engageret om deres værker.
Kommunen var vært ved vin, øl og snacks.

—–

Den 30. november 2017 fandt ca. 20 medlemmer og ikke-medlemmer vej til ferniseringen af Alan Hauge og Aase Frimodts udstilling med titlen

Kunsten som livsnerve

Foreningens nye formand, Vivi Holm bød velkommen og caurserede over udstillingens titel. Lejre Kommune var vært ved en forfriskning.

—–

—–

Den 7. okt. 2017 tog en del medlemmer på udflugt til Odsherred. Først besøg og rundvisning på Odsherred Kunstmuseum.

Dagen var meget regnfuld, så Anne tilbød at vi kunne spise vores madpakker i hendes sommerhus.

Turen gik videre til Galleri 3G ved Gelstrup, hvor glaskunstner Michael Kofod fortalte om sin kunst.

Dagen afsluttedes i Tuse Kunsthåndværk, hvor flere nød dejlig kaffe og kage.

—–

Den 28. sep. 2017 var der fernisering på Claudie Poinsards livsbekræftende billeder på Kirke Hyllinge Bibliotek. Anne Vestergaard var heldig at vinde det udloddede værk, en smuk litografi af kunstneren. Vivi Holm bød velkommen og gallerist Pia Juel Verland fra Galleri Juel Verland Art i Holbæk fortalte om den fransk-camerounske kunstner.

—–

Foreningen har mange dygtige udøvende kunstnere. Ved den 6. medlemsbiennale med fernisering den 5. aug. 2017 valgte 37 medlemmer at udstille deres værker. Solen skinnede smukt ind i Domus Felix’ sal, og snakken gik lystigt, mens man betragtede de 90 værker. Mogens bød velkommen og uddybede en definition på begrebet kunst, Vivi orienterede om foreningens udstillingsmuligheder og kuratorerne Ulla Borck og Henrik Høyer fortalte om deres tanker omkring udvælgelse blandt de ca. 140 indleverede værker. Søren og Mogens havde forestået det store arbejde med at opstille og ophænge de mange værker og Ove havde lavet det omfangsrige katalog.

Kanal Roskilde var på besøg på 6. biennale i Domus Felix, hvor en håndfuld af de udstillende kunstnere blev interviewet om deres kunst.
Udsendelsen om 6. biennale kan ses på flg. adresse på pc’en:  https://www.youtube.com/watch?v=c_o5Gg7hIi4
eller man kan gå ind på Kanal Roskildes egen hjemmeside kanalroskilde.dk under WebTV.

—–

Lørdag den 29. april 2017 holdt vi fernisering på Søren Andersens dejlige billeder… mange med lokale motiver. Kirke Saaby Gamle Skole dannede rammen om udstillingen, der kan ses ved husets arrangementer.

Eva Hansen fra bestyrelsen bød velkommen, og hun blev også den velfortjente vinder af det udloddede billede.

—–

Causeri ”Rampelys”
Skuespilleren Finn Storgaard underholdt levende om alle de kendte og originale kunstnere, der havde deres virke på Det Kgl. Teater: Poul Reumert, John Price, Elit Pio, Elith Foss, Olaf Ussing, Jørgen Reenberg og Ghita Nørby m.fl. samt om sin medvirken i TV-serierne ”Huset på Christianshavn”, ”Matador” og ”Strisser på Samsø” søndag den 26. marts 2017 kl. 15.00 i Domus Felix i Lejre.
Arrangementet udgjorde samtidig afslutningen på Lejre Kulturdage 2017 “Lyset”.

—–

     

Ca 40 medlemmer trodsede snestormen og mødte op til generalforsamling på Kirke Hyllinge Bibliotek 8. feb. 2017. Asger Thomsen styrede forsamlingen med kyndig hånd. Baren bød på lækre sandwich og rødvin, og 9 glade medlemmer gik hjem med hver et værk indkøbt i løbet af medlemsåret 2016. Desuden blev 6 vindere til mindre værker udtrukket ved amerikansk lotteri. 

—–

    

En snes mennesker fandt vej til Helle Groths fernisering 4. feb. 2017 i Hvalsø Kulturhus. Udstillingen er en af LK’s ordinære udstillinger.
Flemming Jensen var den heldige vinder af et mindre af Helles malerier ved lodtrækningen blandt de fremmødte medlemmer.

—–

Fernisering af Marianne Bechs farverige landskaber og intense portrætter på Allerslev Rådhus den 2. feb. 2017.

Udstillingen befinder sig i underetagen i rådhuset. Den hænger til 28. april 2017.

—–

b-mette-friis_kaemp-2-1

Fra 4. okt. til 4. nov. 2016 kunne man nyde Marianne Bechs farverige pasteltegninger i salen i Domus Felix.

——

dscn6645

Glad fernisering den 3. nov. 16 på Allerslev Rådhus med mor, Anne Vestergaard og datter, Mette Vestergaards meget forekellige billeder.

—–

verland-art

 

15 medlemmer fandt vej til Galleri Verland Art i Holbæk den 26. okt. 2016, hvor galleristen levende fortalte om sin baggrund og galleriets mange prominente udstillere.

—–

sonja-oldin-2

Velbesøgt fernisering den 1. okt. 2016 på Sonja Oldins dejlige billeder og Jørgen Søes glade krukker. Per Saugmann var den heldige vinder af en vase med sort mønster fra Jørgens Søes hånd.

—–

noergaard
Bjørn Nørgaard og Mogens Petersen havde en spændende samtale ”Efter alle kunstens regler” om 70’ernes protestbevægelser og happenings. Man kunne samtidig se den nyåbnede udstilling på Kr. Hyllinge Bibliotek.
Arrangementet afsluttede Golden Days på interessant vis den 1. okt. 2016.

—–

Lene Lundgaard

Lene Sandvang åbnede udstillingen i Domus Felix med sine skønne farverige billeder.

Nanna Gade Frandsen var den heldige vinder af et mindre kunstværk udført af Lene.

Det var en dejlig dag.

—–

Spillemandsmusik v/Poul Bjerager Christensen m fl i Domus Felix

PBC

Festlig afslutning på Lejre Kulturdage 2016

—–

Fotoudstilling i Osted kulturhus – Fotografier af Marianne Skovgaard Nielsen

foto2 foto4

Fernisering 16.april 2016

fotoudstilling  Mogens Petersen vandt dagens lodtrækning blandt de fremmødte medlemmer 🙂

—–

 

Maleriudstilling i februar – Anni Hvide i Hvalsø Kulturhus – Fernisering 8. februar 2016

AH

                        GF16-1

En god gave til en dygtig dame – Anette Lydolph forlader bestyrelsen efter mange aktive år.

TAK for indsatsen!

—–

 

Fernisering på Kirke Hyllinge Bibliotek den 6. november 2015

LL2 Lene Lundgaard  

LK’s køb til GF lodtrækningen LL1

 

LL4

Dagens heldige vinder ved lodtrækningen – husk at du kan være den heldige næste gang.

Mød blot op og deltag i de hyggelige ferniseringer – er du medlem deltager du automatisk i lodtrækningen om et kunstværk udført af den udstillende kunstner. Meld dig ind på dagen og få del i de mange fordele 🙂

——

 

Husk at aflægge besøg på de 4 små udstillingssteder!

Her er det lidt fotos fra klargøringen af udstillingerne til 4. kvartal 2015

Lis Schunck på Bøgebakkengitte schunck

bodil strand  Bodil Strand på Hvalsø Ældrecenter

——

 

Lørdag den 8. august i Domus felix – 5. Biennale

UDSTILLINGEN

biennale3 Formanden byder velkommen  aug3 Lækkerier til gæsterne

Udpluk fra udstillingen   aug1  aug7

Intense øjeblikke  Biennale2   biennale4

Karen Margrethe (vores kurator) fortæller om ophængningen

bien1

Der arbejdes med udstillingen

 FROKOST I DET DEJLIGE VEJR

bien3 bien2

TRIO AULOS PRØVER

bien4

 —–

Søndag den 10. maj i Domus Felix. Sange af Carl Nielsen m.fl.

I samarbejde med Lejre kulturdage 2015 markeres afslutningen “Lige til Kanten” med stort musikalsk arrangement

Muko1 Lille Muko    Muko2Der synges med…

—–

 

Fotoudstilling og spændende foredrag om hverdagsliv i Hviderusland krydret med humørfyldt musikalsk indslag var velbesøgt en dejlig forårsaften onsdag den 29.april i Domus Felix.

Belarus6Belarus5 Dejlig mad (med tilhørende vodka) og musik

      Belarus1Belarus4

 Vivi Holm fortæller engageret om livet i den lukkede stat østpå.

—–

Udstillingen med naivistisk kunst blev åbnet fredag den 17/4 i Hvalsø Kulturhus. Begge kunstnere, Jette Mørup og Britt Zenth, var tilstede i højt humør.

Naiv4 Naiv1

Udstillingen var velbesøgt, og endnu engang gik et medlem af foreningen glad hjem som den heldige vinder af et kunstværk.naiv2 (2)Naiv5

—–

 

 

Poul Ørsted Pedersens tegninger med motiver fra Lejre blev udført i årene 1994 til 1996. Lejre Kunstforening formidler ophængning af tegningerne i kommunen. Her i “den gamle Skole” i Kr. Såby

PØP1PØP2PØP3

Pastor Stender bød på røget lammekølle, rosmarinbrød, vin og dejligt samvær efter Gudstjenesten Skærtorsdag 2015. Jørgen Olsen åbnede udstillingen med et par ord om kunstneren og tilblivelsen af tegningerne. PØP5

—–

 

Heidi Fournier udstillede i Kr. Hyllinge

2015 5312015 519 2015 527

 

2015 525

Kom til fernisering og vind et kunstværk udført af den udstillende kunstner 🙂 Timothy Baxter var dagens heldige vinder!

 

Lukket for kommentarer.