Hvem er vi

Lidt Historie…

Lejre Kunstforening (stiftet den 30. september 2003) har hjemsted i Lejre Kommune og har til formål at bidrage til formidlingen af kunst og kultur. Foreningen virker for sit formål ved at arrangere udstillinger, udstillingsbesøg, møder med kunstnere, foredrag og meget andet, herunder koncerter og tematisk organiserede kultureftermiddage beregnet på et større publikum.

Som et særligt attraktiv for medlemmerne står foreningen for indkøb af kunst og kunsthåndværk, som bortloddes til medlemmerne på den årlige generalforsamling.

 

Foreningens logoer gennem tiderne…

 

Foreningens første logo blev designet af maler og illustrator Eva Floryan, der også var med til at stifte foreningen i 2003. Foreningen blev dannet i daværende Bramsnæs Kommune, og navnet var oprindelig Bramsnæs Kunstforening. Dette logo anvendes fra 2004 til 2010.

 

LKfigur

Lejre Kunstforenings andet logo er udformet af grafikeren og maleren Juan Galan. Forlægget for figuren i midten af logoet er en sølvfigur på bare 2 centimeter og 9 gram, der viser Odin siddende på en tronstol flankeret af sine to ravne, Hugin og Munin. Sølvfiguren, der sikkert er en amulet, blev fundet under arkæologiske udgravninger ved Gl. Lejre i 2009. Den er fra omkring år 900 og er et smukt lille eksempel på nordisk kunsthåndværk i Vikingetiden. “Odin fra Lejre” er udstillet på Roskilde Museum Foreningen anvender dette logo i 7 år fra 2010 til februar 2017.

 

Næste logo er designet af Ulrick Møller. Dette logo anvendes fra februar 2017. 

Tanken bag…
Det nye logo er en videreudvikling og forenkling af formsproget i forhold til det gamle Odin-logo.

De to ravne, Hugin og Munin, sidder på Odins skuldre. Hver morgen flyver de ud og bringer nyt fra både menneskenes og gudernes verden tilbage til Odin.
Hugin betyder på oldnordisk tanken og Munin mindet.
Lejre Kunstforening vil også gerne bringe nyt fra kunstens verden og via udstillinger give muligheder for at reflektere over de forskellige værker.

 

 

 

Lukket for kommentarer.