Hvalsø Skole

Udstillinger på Hvalsø Skole: Kontakt til Lejre Kunstforening: Vivi Holm (vh@pigespejder.dk)

 

Plan for udstillinger på Hvalsø Skole 2020:

Jul til påske: Mariah Salinkas mariahsalinkas@gmail.com

Påske til sommerferie: Britha Nielsen brithanielsen@gmail.com

Sommerferie til efterårsferie: Alice Brøndum alicebroendum@webspeed.dk

Efterårsferie til jul: Julia Kiy juliakiy@hotmail.com 

 

Om kunstnerne: 

Mariah Salinkas fortæller om sig selv:

Jeg arbejder med tyndtflydende akryl med mange lag farve.

Motiverne er karakteriseret af fragmenterede flader, som sammen associerer til indre organisk flydende landskaber, som bindes sammen af faste celle eller bobbellignende strukturer.
Jeg er inspireret af oplevelser af og i kroppen og det betyder at mit udtryk er ganske subjektivt eller personligt og altså ikke reelle gengivelser af et hjerte eller en muskel. Men ofte opleves som associationer af det man kunne kalde indre landskaber.

(Da vi lavede aftaler om dette udstillingssamarbejde mellem Hvalsø Skole og Lejre Kunstforening, åbnede I på Hvalsø Skole mulighed for, at kunstnerne evt. kunne komme ud på skolen på et aftalt tidspunkt, og det perspektiv har jeg nævnt for kunstnerne.
Mariah svarede: Jeg kan sagtens komme til skolen. Jeg har undervist på en folkeskole og skabt mange projekter og events i forbindelse med billedkunst – eksternt i samarbejde med museer, biblioteker og i forbindelse med byfornyelse og arkitektur.
Lige nu er jeg børnehaveklasseleder, så jeg kan bedst komme til skolen en tirsdag, hvor jeg har tidligt fri.)

 

Britha Nielsen fortæller om sig selv:

Arbejdserfaring: Uddannet i bank og pensionsforsikring

3 børnebørn, 2 drengebørn og 1 mand

Om billederne:

Jeg har tre store interesseområder, og det er Grønland, Læsø og Syriske flygtninge.

Min yngste søn og svigerdatter flyttede til Grønland, hvor de arbejdede i 5 ½ år. I den periode fik de to piger. Det betød, at vi rejste til Grønland i alt 6 gange, og enten falder man pladask for det storladne Grønland med den smukke vilde natur, eller også siger man aldrig igen. Jeg faldt for Grønland. Min søn arbejdede i et firma, der havde til opgave at opbygge camps på kanten af indlandsisen til canadiske og australske borefolk, som skulle lave arbejde der i halve år ad gangen. Vi var med på en forsyningstur med en båd ind til indlandsisen, og så hvordan helikopteren slingede gods fra skibet ind på fast grund. Vi oplevede også midnatssolen ved Illuliset – helt fantastisk. Befolkningen i Nuuk kom vi også ret tæt på, da vi hentede børnebørn i vuggestuen/børnehaven.

Læsø er også en speciel natur, da en del af Læsø aldrig har været dyrket, en del ligger brak og en del i skov og landbrug. Læsø har et spændende projekt med opbygning af 10 tanghuse, en teknik, der næsten var forsvundet, men som nu er sat i gang med store fondsmidler. Læsø har også sydesalt, en gammel teknik til udvinding af salt, der er en del af Læsøs guld sammen med jomfruhummeren.

For et par år siden blev jeg lidt tilfældigt involveret i en sprogcafe, der hjælper flygtninge især fra Syrien med at lære det danske sprog. Det handler også rigtig meget om at lære de danske systemer at kende. Forestil dig, at du pludselig en dag står i et fremmed land, du har aldrig lært at læse, og det der hedder politi og generelt er noget, hvor du kommer i fængsel, hvis du ikke kan betale dig fri. Her møder du e-boks, indkaldelser til møde med sagsbehandler, fremmedpoliti og skat alt sammen på EDB og i et sprog du ikke forstår, og en kultur du ikke kender. DET ER TANKEVÆKKENDE.

Mine billeder er akvareller og akrylbilleder, naturalistiske, abstrakte og surrealistiske. Jeg bruger billederne til at udtrykke og fastholde nogle af de oplevelser, jeg har, og som jeg godt vil dele med andre.

Mail: brithanielsen@gmail.com

Mobil: 25101958

 

 

Alice Brøndum fortæller om sig selv:

Jeg maler på lærred med både pensel og svamp og anvender forskellige trykteknikker.

Motiverne er mangfoldige indenfor landskaber og abstrakt kunst.

Stilen og farvevalget er mangeartet og inspirationen finder jeg bl.a. i naturen og dens mange skønne nuancer.

Jeg har deltaget i kurser på Thorstedlund- og Rønde Højskole. Er desuden blevet undervist af billedkunstnerne Anette Martinussen, Mai-Brit Rangstrup, Margit Hansen, Steffen Bue, Maiken Heinsfeldt og Vivi Amelung.

Af steder jeg har udstillet mine malerier kan nævnes :

Høje Taastrup Rådhus, Humlens Lokaludstilling, Lægerne i Hedehusene, Træningscenter Espens Vænge i Taastrup, Nilsen Glas i Taastrup, RIH-revision i Hedehusene, Medborgerhuset i Taastrup, Kulturcentret i Taastrup, Galleri Working Art i Roskilde, VP Securitas Amager, Cafe´ 13, Brøndby strand, Ishøj Kulturcenter, Risø, Taastrup Domtorv, ABB Skovlunde.

Gå meget gerne på min hjemmeside, hvis du vil se flere billeder www.abr-kunst.dk

alicebroendum@webspeed.dk

Telefon:  30280542

 

 

Julia Kiy fortæller om sig selv:

“Akvarel har altid været mit absolut foretrukne medie, både alene – og sammen med andre materialer som tusch, voks og tørpastel. Når jeg trænger til lidt afveksling, maler jeg med oliefarver eller syr stofbilleder.

Mine motiver veksler mellem naturen, det levede liv – og mennesker i færd med et eller andet. Jeg grupperer mine billeder efter tema: Danmark Rundt, Hattebilleder, Hænder, Omkring bordet, Sydfrankrig, Vand osv.

I 2013 fik jeg antaget 2 billeder på Roskilde Åben og en pris fra Roskilde Avis for at have fortalt en nutidig historie med en usædvanlig akvarelteknik. I 2019 fik jeg antaget et enkelt billede: Andelslandsbyen Nyvang.”

 

Venlig hilsen,

Julia Kiy

 

Billedkunstner

Christiansgave 47

4220 Korsør

Tlf. 57845788/28908228

Mail:juliakiy@hotmail.com

www.juliakiy.dk

 

 

HVALSØ SKOLE –  UDSTILLINGSPLAN FOR 2021

Januar 2021 – påskeferien: Irene Larsen og Margit Neumann Thomsen
dehnlarsen@gmail.com og margit.neumann.thomsen@gmail.com

Den 6.april – sommerferien: Britha Nielsen
brithanielsen@gmail.com

August 2021 – efterårsferien: Birgitte og Christian Balslev Olesen: Afrikanske malerier og evt. shonafigurer
gittebalslev@g.mail.com

Uge 43 – juleferien: Mariah Salinkas
mariahsalinkas@gmail.com

 

Lukket for kommentarer.