Hvalsø Skole

Udstillinger på Hvalsø Skole 2019 – 2020

Kontakt til Lejre Kunstforening: Vivi Holm (vh@pigespejder.dk)

1. maj 2019 til sommerferien: Søren Larsen (lisan@larsen.mail.dk)
Jeg er autodidakt maler i akryl, hvor stilen er abstrakt med genkendelige motiver, ofte piger/kvinder. Ligeledes hentes en del motiver fra naturen, hvor jeg færdes dagligt.
Farvevalget er ikke fastlagt på forhånd, ofte er det naturens farver og specielt årstidens nuancer, som kommer til at præge billedet.

August 2019 til efterårsferien: Mogens Petersen (mp@snegom.com)  mob. 4012 7280
”Er det kunst?”
I over 30 år har jeg været engageret i at udvælge kunst til udstillinger. Jeg har derfor set meget – og meget forskelligt – kunst, og har tit mødt spørgsmålet: Er det kunst? Jeg har hver gang svaret: Ja, for dén der har udført værket, er det kunst, men det er ikke ensbetydende med at dén, der betragter værket, er enig. Og sådan er det!
For mig er kunst et hjerteanliggende, der udtrykkes kraftfuldt gennem et medium.
Mine kunstværker er nonfigurative, og dele af materialerne er dagligdagens ting og sager, der sættes sammen på en ny måde. Og på nogle af værkerne lægger jeg farver på, hvor selve farvevalget betyder meget for mig.
Alle værkerne har jeg givet titler, som enkelte gange kommer før værket, men for det meste undervejs i skabelsesprocessen. Nogle kunstnere vælger helt bevidst ikke at give deres værk en titel. Så kan beskueren selv finde et budskab i værket. Jeg giver altid mine værker titler, og dermed hjælper jeg beskueren til at finde et budskab (mit) i værkerne, men beskueren må meget gerne finde sit eget budskab, der er anderledes end mit.

Efterårsferien 2019 til jul: Helle Lundsgaard Christensen (helle.chr@hotmail.dk)  mob. 2636 4896
Et sted er mange steder” I mange af mine billeder indgår et strejf af natur. Naturen og dens elementer er for mig meget mere, end det du ser og oplever. Naturen er stemninger. Den rummer alt det usagte, hemmelighederne, kærlighederne, fantasierne, det forbudte, det skjulte, det tidløse og en mangfoldighed af kontraster. Himmel og hav, land og by, natur og kultur, fremvokset af sig selv eller placeret af andre. Konstant en proces et liv i forandring.
Små detaljer store vidder, linjer, former og kurver i naturen omsætter jeg til poetiske landskaber, nogle gange helt sarte og sprøde andre gange med masser af saft og kraft. Ofte tager et maleri udgangspunkt i et konkret indtryk fra omgivelserne, lige så ofte ender det et helt andet sted. Jeg maler ud fra mottoet: ”Vi ser, hvad vi oplever og oplever, hvad vi ser”.

Januar 2020 til påske (uge 15): Marianne Bech (pasteltegning@gmail.com)  mob. 42 20 32 02
Min inspiration får jeg i naturens skiftende farver. Jeg er optaget af andre kulturer, som jeg møder på mine rejser, og jeg inspireres af samværet med andre kreative mennesker . At være på vej kommer nogle gange til udtryk i mine billeder ved stiliserede mennesker på vej mod et fælles mål.
Jeg er autodidakt, men har deltaget i mange kurser.
Mine motiver spænder fra det abstrakte til eventyrlige landskaber, der strækker sig ud mod fjerne horisonter ofte kombineret med fantasifigurer, der tilføjer billedet et strejf af humor. Portrætter fascinerer mig og er blevet en stor del af mit billedunivers.
Mit foretrukne medie er softpastel, som jeg bruger i mine mange portrætter, mens jeg arbejder fortrinsvis med akryl i mine abstrakte landskaber.

Atelier: KunstVærket, Ledreborg Alle 100A, 4000 Roskilde
Tlf. 42 20 32 02 MARIANNE BECH
Mail: pasteltegning@gmail.com     Web: www.mariannebech.dk           

Lukket for kommentarer