Rådhusudstillinger

Rådhusudstillinger:

Rådhuset i Hvalsø: Kontakt til Lejre Kunstforening: Vivi Holm (vh@pigespejder.dk)

Rådhuset i Allerslev: Kontakt til Lejre Kunstforening: Karin Dall (k.f.dall@privat.dk)

 

Udstilling på Rådhuset i Allerslev:

Lejreegnens Husflids Forening står for næste udstilling på rådhuset i Allerslev, som Lejre Kunstforening har formidlet.

Foreningen er 85 år gammel og skolelederen gør sammen med bestyrelse et stort arbejde for at bevare denne smukke gamle forening. Smuk fordi håndværk lavet af hænder, er noget helt særligt, og gamle fordi de holder gamle håndværk og værdier i hævd.

Der arbejdes med patchwork, filtning, løbbinding, raku-keramik, akrylmaling, knipling, vævning, collage-broderi, pileflet, og linoleumstryk. Udstillingen på rådhuset vil bestå af forskellige håndværkstyper, som vil pryde væggene fra den 3. juli til den 30. august. Der er fernisering på udstillingen torsdag den 4. juli kl. 16-17.

LHF – Lejreegnens Husflids Forening er nomineret til at blive ”Årets Aftenskole 2019”. Der er 5 aftenskoler nomineret og afgørelsen finder sted den 22. august til Kulturmødet på Mors.

 

Udstilling på Hvalsø Rådhus:

Peter Fuglsang udstiller på gangene på Hvalsø Rådhus. Perioden er 17. okt 2019 til en gang i januar 2020.

 


Karin Hornuff udstiller sine akvareller på Hvalsø Rådhus fra 20. feb. 2019.

Det er en stor fornøjelse, at jeg gennem Lejre Kunstforening har fået mulighed for at udstille mine akvareller på Hvalsø Rådhus. 

Helt fra barndommen har interessen for at tegne og male været der.  Det var dog først, da jeg gik på efterløn efter mere end 40 år på arbejdsmarkedet, at jeg fik tid og mulighed for at dyrke denne interesse, som har udmøntet sig i akvarelmaling. 

At lege med farverne og få det udtryk, man ønsker, er en udfordring i hvert eneste billede. For mig har akvarellen sin egen sjæl, som man kun delvist kan bestemme over. Det er en dejlig fordybelse at skabe billederne. 

Min mand og jeg er meget interesseret i naturen og rejser en hel del i både ind- og udland. Motiverne er meget forskellige, nogle er fri fantasi, andre er hentet fra naturen og på vores rejser.  Min mand er en dygtig fotograf og en del af hans billeder inspirerer mig til mine motiver. 

Inspirationen kommer endvidere fra forskellige undervisere, som jeg har mødt på min vej og heldigvis stadig møder for hele tiden at lære nyt. 

Jeg håber mine billeder vil skabe interesse. 

Alle de udstillede billeder er til salg.  Der er sat en liste op med angivelse af nummer, størrelse og pris. 

Man er velkommen til at kontakte mig, hvis man ønsker at se flere billeder. 

Karin Hornuff
Telefon: 20482442
Mail: karin.hornuff@gmail.com

 

Udstilling på Rådhuset i Allerslev:

Kontakt til Lejre Kunstforening: Karin Dall (k.f.dall@privat.dk) eller Flemming Jensen (fljvedfjorden@gmail.com)

 

           

Jette Tofte Bøndergaard og Rolf Andreasen er aktuelle med udstillingen ”Rejsehatten” fra 6. dec. 2018 til 25. feb. 2019.

Parret skriver: Bag denne mærkelige overskrift på vores fælles udstilling her på Allerslev-Rådhus ligger en oplevelse, uden hvilken denne udstilling ikke var blevet til.

Vi var på rejse i Marokko sammen med Flemming Jensen og hans hustru Ruth, da Flemming ved et tilfælde blev klar over at vi begge maler. – Flemming medbragte på turen en meget fin og gedigen rejsehat syet af læder. Med Flemmings vanlige sans for humor, mente han, at et maleri af hatten kunne blive et glimrende motiv for et maleri, et maleri, som eventuelt ville kunne måle sig med Van Goghs navnkundige billede af et par slidte læderstøvler fra 1886. – Sammenligningen imellem den tydeligt godt brugte rejsehat og Van Goghs slidte støvler holder absolut….. hvorimod det straks er noget vanskeligere med hensyn til at producere et maleri, der kan måle sig med Van Goghs! – Men uanset det vanvittige i forehavendet, har både Jette og jeg taget udfordringen op…. Vi har begge forsøgt os med hatte-billeder i en ”Marokko-version”. – Men titlen, ”Rejsehatten” kan jo på symbolsk vis også vise hen til det faktum, at både Jettes og Rolfs billeder tager afsæt i oplevet natur, hvorend vi befinder os i verden, – om det er i vores hus i Sverige, på rejse på Færøerne eller i Marokko.

Hvad angår vores billedproduktioner i øvrigt, så maler vi forskelligt og med hver vores maleriske projekter.

Jette: jeg inspireres af lyset i genstande fx skinnet i en gammel keramikkande eller lyset på et bøgeblad. Oplevelserne gengives i små tegninger og akvareller. Jeg glædes ved mangfoldighed, og det er ofte små ting, der giver mig størst oplevelse, som når jeg fx nærstuderer fugles fjer. Jeg har dog også forsøgt mig med større motiver malet med akryl. Men også her er det fortrinsvis naturen, der inspirerer mig.

Rolf: jeg maler også med udgangspunkt i sansede naturoplevelser, – men ambitionen er ikke en naturtro gengivelse af det sete, men snarere forsøg på at  oversætte” det oplevede og det sete til sansemættede ”perceptioner” – en art kompositorisk og farvemæssig transformation til den abstraktion, som billedets flade uomtvisteligt udgør. – Maleriet skal helst udgøre et hele, som er ”ein ding an sich”!

Udstilling på Hvalsø Rådhus:

Frybjørg Kruse udstiller på Hvalsø Rådhus fra medio november 2018 til 19. feb. 2019.


I samarbejde med Lejre Kunstforening, er jeg/mine billeder blevet anbefalet til at udstilling hos jer, Hvalsø Rådhus.

Lidt om mig selv:
Helt tilbage til tegnetimerne i skolen har det været min drøm at skabe et maleri. De skyldes to af klassekammerater, Sonni og William Smith, (nevøer til malerinden Ruth Smith) der kunne lave det ene flotte landskabsbillede efter det andet. Det kunne jeg også tænke mig. Den drøm slap mig aldrig. Siden 1995 har jeg så løbende modtaget undervisning og deltaget i flere udstillinger. Jeg maler naturalistisk, og maler kun motiver, der inspirerer mig og ud fra de
følelser, der opstår og trangen til at male netop dette motiv. Færøerne er helt klart min største inspirationskilde, hvor jeg er født og opvokset. Men jeg kan også
inspireres af mine nuværende omgivelser selvom det er en udfordring – med landskabets flade struktur. Indimellem inspireres jeg også af noget mere blidt og
romantisk, f. eks. blomster.
Når maleprocessen er færdig og billedet klart fra min hånd, er min oplevelser også forbi, og jeg søger mod ny inspiration.
Se mere på www.fryjoart.dk

 

Lukket for kommentarer