C-udstillinger

Rådhuset i Allerslev:

 

           

Jette Tofte Bøndergaard og Rolf Andreasen er aktuelle med udstillingen ”Rejsehatten” fra 6. dec. 2018 til 25. feb. 2019.

Parret skriver: Bag denne mærkelige overskrift på vores fælles udstilling her på Allerslev-Rådhus ligger en oplevelse, uden hvilken denne udstilling ikke var blevet til.

Vi var på rejse i Marokko sammen med Flemming Jensen og hans hustru Ruth, da Flemming ved et tilfælde blev klar over at vi begge maler. – Flemming medbragte på turen en meget fin og gedigen rejsehat syet af læder. Med Flemmings vanlige sans for humor, mente han, at et maleri af hatten kunne blive et glimrende motiv for et maleri, et maleri, som eventuelt ville kunne måle sig med Van Goghs navnkundige billede af et par slidte læderstøvler fra 1886. – Sammenligningen imellem den tydeligt godt brugte rejsehat og Van Goghs slidte støvler holder absolut….. hvorimod det straks er noget vanskeligere med hensyn til at producere et maleri, der kan måle sig med Van Goghs! – Men uanset det vanvittige i forehavendet, har både Jette og jeg taget udfordringen op…. Vi har begge forsøgt os med hatte-billeder i en ”Marokko-version”. – Men titlen, ”Rejsehatten” kan jo på symbolsk vis også vise hen til det faktum, at både Jettes og Rolfs billeder tager afsæt i oplevet natur, hvorend vi befinder os i verden, – om det er i vores hus i Sverige, på rejse på Færøerne eller i Marokko.

Hvad angår vores billedproduktioner i øvrigt, så maler vi forskelligt og med hver vores maleriske projekter.

Jette: jeg inspireres af lyset i genstande fx skinnet i en gammel keramikkande eller lyset på et bøgeblad. Oplevelserne gengives i små tegninger og akvareller. Jeg glædes ved mangfoldighed, og det er ofte små ting, der giver mig størst oplevelse, som når jeg fx nærstuderer fugles fjer. Jeg har dog også forsøgt mig med større motiver malet med akryl. Men også her er det fortrinsvis naturen, der inspirerer mig.

Rolf: jeg maler også med udgangspunkt i sansede naturoplevelser, – men ambitionen er ikke en naturtro gengivelse af det sete, men snarere forsøg på at  oversætte” det oplevede og det sete til sansemættede ”perceptioner” – en art kompositorisk og farvemæssig transformation til den abstraktion, som billedets flade uomtvisteligt udgør. – Maleriet skal helst udgøre et hele, som er ”ein ding an sich”!

Udstillingsplan for udstillingerne på Rådhuset i Allerslev 2018:

 

Frem til 12. januar 2018: Alan Hauge og Aase Frimodt

15. jan.-23. marts 2018: Ulla Borck og Henrik Høyer med fernisering 18. jan. kl. 16 – 17

7. – 22. april: Kunstforeningens udstilling i forbindelse med Kulturdagene med fernisering 5. april

1. juni: Aum Genesis med fernisering 7. juni

13. aug. Kunstnergruppe ved Conny E. P.

14. aug.- 29. okt.: Mette Lorenzen med fernisering 16. aug.

1. dec. – 28. feb 2019: Jette Tofte Bøndergaard  og Rolf Andreasen med fernisering 6. dec.

 

Udstillinger på Hvalsø Rådhus:

Frybjørg Kruse udstiller på Hvalsø Rådhus fra medio november 2018 til ultimo januar 2019.


I samarbejde med Lejre Kunstforening, er jeg/mine billeder blevet anbefalet til at udstilling hos jer, Hvalsø Rådhus.

Lidt om mig selv:
Helt tilbage til tegnetimerne i skolen har det været min drøm at skabe et maleri. De skyldes to af klassekammerater, Sonni og William Smith, (nevøer til malerinden Ruth Smith) der kunne lave det ene flotte landskabsbillede efter det andet. Det kunne jeg også tænke mig. Den drøm slap mig aldrig. Siden 1995 har jeg så løbende modtaget undervisning og deltaget i flere udstillinger. Jeg maler naturalistisk, og maler kun motiver, der inspirerer mig og ud fra de
følelser, der opstår og trangen til at male netop dette motiv. Færøerne er helt klart min største inspirationskilde, hvor jeg er født og opvokset. Men jeg kan også
inspireres af mine nuværende omgivelser selvom det er en udfordring – med landskabets flade struktur. Indimellem inspireres jeg også af noget mere blidt og
romantisk, f. eks. blomster.
Når maleprocessen er færdig og billedet klart fra min hånd, er min oplevelser også forbi, og jeg søger mod ny inspiration.
Se mere på www.fryjoart.dk

 

                  

Birgitte Langevad

Det er nu godt fire år siden jeg havde min første soloudstilling –  og det blev en stor personlig succes. Siden er det blevet til mere end 20 udstillinger. At udstille har været en øjenåbner for mig, da jeg ellers har holdt mit maleri relativt tæt ind til kroppen.  I februar deltog jeg på den censurerede udstilling i Hvidovre Bibliotek med 2 værker.
Jeg inspireres oftest af årstidsskift, natur, dyr, og stemninger og rejser.                       

De sidste par år har jeg arbejdet endnu mere intenst med akvarel kombineret med tusch kombineret med andre materialer, såkaldt ”Mixed Media”.

Jeg bevæger mig ofte i et abstrakt univers, hvor beskueren gerne skulle digte sine egne historier, få lidt mere at tænke over og gerne blive i godt humør. Nogen vil mene at det handler om naturens sammenspil og detaljernes store betydning, men det vil jeg lade den enkelte selv om at afgøre.

Omgivelserne har stor indflydelse på vores trivsel og oplevelse af fx vores arbejdsplads eller hjem. Jeg tilbyder private, at man kan låne et billede med hjem i en periode. Kunst giver energi og kan skabe et innovativt arbejdsmiljø. Jeg udstiller gerne i kunstforeninger, kontorer, butikker og arbejdspladser, hvor det kan lade sig gøre – og det kan det næsten altid!

Følg mig også på Facebook: Birgittes Galleri og Instagram: @birgittelangevad

Vil du se mere, så er du velkommen til at lave en aftale med mig på 21 49 24 85.

Jeg bor i Lejre. Du kan også komme uanmeldt forbi i pinsen i forbindelse med Kunstdage i pinsen

Udstillingen hænger i april, maj og juni måneder, og er åben i rådhusets åbningstid.

 

Søren Larsen ligeledes udstiller på Hvalsø Rådhus på et gangareal.

                                  

Lukket for kommentarer